Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye'de nadir olarak görünen ve akşam ezanının okunmasıyla birlikte açan 'ezan çiçeğini' görenler şaşırıyor.

        Tokat'ın Zile ilçesinde belediye kültür evinde bulanan, botanikte 'akşam çuha çiçekleri' olarak bilinen ezan çiçeğini görenler şaşırıyor. Akşam ezanı okunması ile birlikte titreşimle açan sarı renkli çiçekler, sabah ezanıyla kapanıyor. Zile Belediyesi kültür evinde özel bakımları yapılarak yetiştirilen bu çiçeklere vatandaşlar ve şehir dışından gelenler yoğun ilgi gösteriyor.

        Ziraat mühendisi Fikret Eşat, "Botanikte 'akşam çuha çiçekleri' olarak bilinen, halk arasında ezan çiçeği olarak yetişen bu nadide bitki ilçemizde de yetişmektedir. Akşam saatlerinde ezan sesiyle birlikte çiçekte bir hareketlenme başlayarak açma hadisesi gerçekleşmektedir. Ezanın bitimiyle birlikte tamamen çok parlak sarı bir çiçek açarak tüm ilçemiz vatandaşlarımızı cezp etmektedir. Sabah ezanı, gün ışımasıyla birlikte tekrar kapanan bu çiçek birkaç gün böyle devam ettikten sonra tamamen ortadan kalkmaktadır. Çok yıllık bir bitki olduğu için devam eden yıllarda da kendisini göstermekte, halkın da büyük beğenisi ve dikkatini çekmektedir" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa