Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye Kupası Terim'den Gomis ve Belhanda açıklaması! - Futbol Haberleri

        Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Konyaspor galibiyetinin ardından basın mensuplarına konuştu.

        Fatih Terim'in açıklamalarından satır başları şöyle;

        "Oyun kalitemiz, oyuncularımın isteği beni çok mutlu etti açıkçası. Oyunun kontrolü de bizdeydi. Oyuncularımı bu futbolları için tebrik ediyorum. Belhanda bizim iyi oyuncularımızdan bir tanesi. Daha da iyi olacak, oyuna tesir olacak. Gomis, Belhanda, Nagatomo hepsiyle tek tek konuştuk. Bizi daha iyi anladılar. Belhanda zaten yeteneği olan bir oyuncu. Sadece santrfor arkası değil, orta sahada da görebilirsiniz. Belhanda daha da iyi olacak. Bugün en iyilerden biriydi. Yuto'ya da sevindim sol bekimiz. Sadece onlar değil, Selçuk, Hakan Balta hepsi iyilerdi."

        FATİH TERİM'İN BASIN TOPLANTISI

        Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, oyun felsefesinin futbolcular tarafından anlaşıldığını belirterek, "Kupa maçı gibi değil de lig maçı gibi oynayan bir takım vardı. Beni mutlu eden oyun felsefesini benimsemeleri oldu. Mesajlar bazen başka şekilde verilir" dedi. Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında evinde Atiker Konyaspor'u 4-1 mağlup ederek, yarı finale çıktı.

        Karşılaşmanın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Oyuncularımı tebrik ederim. Yetenekli oyuncuların sahada bunu her saniye vermesini isteyen biriyim. Daha iyisini beklediğimiz oyuncularımız vardı. Bazen yolda giderken kaza geçirirsiniz orada bazı şeyler değişir. Bugün de böyle oldu. Oyun felsefesinin tamamen anlaşıldığının inancındayım. Linnes, Belhanda, Gomis, Yuto, Serdar, Hakan, Selçuk, Donk ve Sinan ile Feghouli, oyuncuların hepsi iyiydi. Hepsi topun kontrolünü elinde bulundurdu. Neredeyse rakibe şans vermediler. Oyunu kupa maçı gibi değil de lig maçı gibi oynayan bir takım vardı. Bundan mutluyum. Gelenler keyifli bir maç izledi. Attığımız kadar kaçırdık. Beni mutlu eden oyun felsefesini benimsemeleri oldu. Mesajlar bazen başka şekilde verilir. Cambaz gibi davranıyoruz. Kadroya baktığımız zaman sezon sonuna kadar kimseyi kaybedecek halimiz yok. Oyunu şeklini değiştirecek hareketlere ihtiyacımız vardı. Bugün topun kontrolünü elinde bulunduran ve uzun yıllar olmayan baskıyı da gördük. Bir lig maçı gibi oynadılar. Ben kenar da büyük zevk aldım. İnşallah bunu sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

        ''MEHMET ÖZDİLEK İYİ TAKIM OLUŞTURMUŞ''

        Terim, Konyaspor'u iyi bir takım olduğunu ve Teknik Direktör Mehmet Özdilek'in iyi bir takım yaptığını belirterek, "1- 0 geri düştük. Konya iyi bir takım. Her an her şeyi değiştirecek oyunculara sahip. 1 saniye vakit geçirmeden pozitif şekilde oynamaya devam ettik" şeklinde konuştu.

        ''NAGATOMO SAHANIN EN İYİLERİNDEN BİRİYDİ''

        Ara transfer döneminde transfer edilen Japon futbolcu Yuto Nagatomo'ya ayrı parantez açan deneyimli çalıştırıcı, "Sivasspor maçından sonra Yuto'ya izin verdim, çocuğu oldu. Milano'ya gitti, geldi. Ona rağmen sahanın en iyilerinden biriydi. Performansından son derece memnunum" ifadelerini kullandı.

        ''POZİSYON ZENGİNLİĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ''

        Kendi oyun anlayışından önemli olanın pozisyona girmek olduğunu vurgulayan Fatih Terim, "Nasıl olsa atarsınız. Pozisyon zenginliğimiz bizim için önemli. Az girersek sıkıntı var. Rakibin oynamasına müsaade etmemek kolay değil. Bunu denemeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki git gide daha iyi olacak. Bu yolda biz onları onlar bizi tanımaya çalışıyor. Bir değişim var. Bu değişimde puan kaybetmemeye çalışıyoruz. 23-24 günde 6 maç oynadık. Bundan son derece mutluyum" dedi.

        ''SİVASSPOR MAÇI SONRASINDA 1.5 SAAT TOPLANTI YAPTIK''

        Sivasspor maçından sonra 3 gün geçirdiklerini söyleyen Terim, "Taktik analizle başlayan 1,5 saat süren toplantı yaptık. Analiz ekibimiz çok güzel hazırlamış. Birbirimiz anlama imkanı bulduk. Neler, nasıl yapacağımızı yüksek sesle anlattık. Onlar da bunun bilincindeler. Maç için üzgün olduğunu belirttiler. Son 10 dakika çevirebilirdik. İyi oynamadık. Böyle oynamanın kaybı çok zor. Biz de kendilerine biraz daha kalın bir çizgi ile kendilerine ifade ettik. Onlar da bunu anladılar. Antrenmanda taktik ağırlıklı çalıştık. Benimsediklerini ve özümsediklerini gördüm" diyerek sözlerini tamamladı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa