Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Tencent Snap’in yüzde 12 hissesini satın aldı - Teknoloji Haberleri

        Mart ayında 17 dolar hisse değeriyle New York Borsası’na giren Snap, çeyrek sonuçlarının açıklamasının ardından yüzde 16 değer kaybetti ve hisse değeri 12,67 dolara geriledi.

        Yatırımcılar Snapchat’in giderek yavaşlayan kullanıcı artışı karşısında endişelenirken, Tencent hamlesinin bir satın alma habercisinden ziyade finansal fayda amaçlı yatırım olduğu görüşünde.

        Wedbush Securities analistlerinden Michael Pachter, “Tencent birçok ufak hisse yatırımı yapıyor. Bu yatırımdan Snapchat’i satın alacakları fikrini çıkaramayız.” diyor.

        Tencent, Snapchat’in 145 milyon A klas hissesini satın almak için 1,7 milyar dolar ödedi fakat şirketin yönetiminde oy hakkı almadı.

        REKLAM

        Kendi mobil mesajlaşma servisi WeChat’e sahip olan Tencent, geçmişte elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve yeni nesil ulaşım şirkeyi Lyft’e yatırımlar yapmıştı.

        Çinli devlerin ABD’li şirketlere yatırım yapması son dönemde sık görülen bir durum. İki ülke arasındaki ekonomik ortaklık, bu hafta ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkeyi ziyaret ettiği esnada açıklanan 9 milyar dolarlık yeni bir anlaşmayla geliştirildi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa