Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil iPhone'unuzu hızlandıracak 5 pratik yol - Teknoloji Haberleri
        • 1

          iPhone'unuz çok mu hantallaştı? Aldığınız zamanki performansından çok mu uzak? Artık çok mu ağır çalışıyor? iPhone'unuzu hızlandırmanın bazı pratik yolları var. Üstelik bunları yapmak ücretsiz sadece 1 dakikanızı alacak.

        • 2

          Çoğu insan iPhone'unu eski hızına kavuşturmak için videoları, resimleri, müzikleri siler ya da Siri'yi kapatır. Fakat akıllı telefonunuzu hızlandırmanın diğer yollarını gözardı etmeyin.

          İŞTE iPHONE'U HIZLANDIRMANIN 7 PRATİK YOLU:

        • 3

          1) Tüm gereksiz uygulamalardan kurtulun

          Boş alanın fazla olması her zaman telefonun daha hızlı çalışmasını sağlar. Küçük ve gereksiz bir uygulama ise sandığınızdan çok daha fazla yer kaplayabilir. Ayarlar'dan Genel'i seçtikten sonra Kullanım'a tıklayıp gereksiz tüm uygulamaları silebilir, iPhone'uzda boş alan açabilirsiniz.

        • 4

          2) Tarayıcı geçmişini silin

          iPhone ile internette gezinti yaptığınızda, tarayıcınız sitelerle ilgili bilgileri, fotoğrafları, adresleri, çerezleri, şifreleri... otomatik olarak kaydeder. Tarayıcı geçmişini silmeniz telefonunuzun hızlanmasını sağlayacaktır. Ayarlar'dan Safari'yi (Ya da kullandığınız diğer tarayıcının ismini) seçip önce "Tarihçeyi sil"e, sonra da "Çerezleri ve verileri sil"e tıklayın.

        • 5

          3) Mesajla gelen fotoğraf ve videoları silin

          iPhone'unuzun mesaj özelliği ile size yollanan fotoğraflar ve videolar da telefonunuzda yer kaplıyor. Mesajlaşma kutusunu açıp size yollanan video ve fotoğrafları seçip silebilirsiniz. Mesajlar da başlı başına yer kaplar. Kısaca tüm mesajlarınızı silmeniz telefonunuzu hızlandıracaktır.

        • 6

          4) Otomatik güncellemeleri kapatın

          Otomatik güncellemeler IOS7'nin kolaylıklarından biri fakat aynı zamanda bataryayı oldukça zorlayan ve telefonu da yavaşlatan bir özellik. Bunu kapatmanız, telefonun daha hızlı çalışmasını sağlayacaktır. Ayarlar'dan iTunes ve Appstore'u seçip bu özelliği kapatabilirsiniz.

        • 7

          5) Konum Servislerini kapatın

          Konum Servisleri de bataryanın ömrünü hızlı tüketen ve telefonu yavaşlatan özelliklerden biri. Ayarlar'dan önce Gizlilik, sonra Konum Servisleri'ni seçip bu özelliği kapatabilirsiniz. Hem durduk yere bulunduğunuz yeri ifşa edip istenmeyen bazı olayların da önüne geçmiş olursunuz.

        • 8

          6) Wifi'yi kapalı tutun

          WiFi açık olduğu sürece telefonunuz sürekli bağlanabileceği bir WiFi arayacak; bu da hem şarjınızın daha hızlı tükenmesine neden olacak, hem de telefonunuzu yok yere meşgul edip yavaşlamasına neden olacak. O nedenle Ayarlar>WiFi>Ağa Bağlanırken Sor bölümünden bu özelliği kapalı tutmalısınız.

        • 9

          7) Telefonu kapatın

          iPhone'unuzu günde en az bir kere kapatıp yeniden açın.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa