Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Android 5.0 Lollipop'un hangi telefonlara ineceği belli oldu - Teknoloji Haberleri

        Google’ın Android 5.0 Lollipop sürümünü resmen açıklamasının ardından gözler diğer Android üreticilerine çevrildi. İlk olarak Nexus 6 ve Nexus 9’da yer alan Android 5.0 önümüzdeki günlerde Nexus 4, Nexus 5 ve Nexus 7 için dağıtıma sunulacak. Üreticiler tarafından bazı şirketler güncellemeye ilişkin net bir tarih vermese de, en azından Android 5.0 güncellemesi alacak bazı modellere açıklık getirdi. Teknolojioku haberine göre, en kapsamlı açıklama Sony cephesinden geldi diyebiliriz. Japon üretici 2015 yılında Android 5.0 sürümünü alacak tüm cihazlarına açıklık getirdi. Sony’nin yanı sıra Motorola, HTC ve NVIDIA cephesinde de Lollipop güncellemesine dair açıklamalar geldi. Samsung cephesinden henüz bir açıklama gelmese de, Güney Koreli üreticinin yıl sonuna kadar Galaxy S5 ve Galaxy Note 4’ü Android 5.0’a yükseltmesi bekleniyor.

        Android 5.0 sürümüne güncellenecek cihazlar yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Listede şu ana kadar üreticiler tarafından açıklanan modeller yer alıyor. Samsung ve LG cephesinden henüz resmi açıklama gelmedi. Yine HTC'nin listeye yeni telefonlar eklemesi bekleniyor.

        İşte o cihazlar:

        Google (Nexus, Google Play Edition ve Android One cihazlar)

        Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 (2012), Nexus 7 (2013), Nexus 10

        Motorola

        Moto X, Moto X 2. jenerasyon, Moto G, Moto G 4G LTE, Moto G 2. jenerasyon, Moto E, Droid Ultra, Droid Maxx, Droid Mini

        Sony

        Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Z1, Xperia Z1s, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact

        HTC

        One (M7), One (M8), One mini, One mini 2

        NVIDIA

        SHIELD Tablet

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa