Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknoloji milyarderleri kulübünün en yeni üyeleri - Teknoloji Haberleri
        • 1

          İlk gruptaki girişimciler artık herkesin tanıdığı ve genç girişimcilerin imrendiği ünlü teknoloji milyarderleri. İkinci gruptakiler ise teknoloji milyaderleri kulübünün yeni üyeleri.

        • 2

          Geliştirdikleri teknolojik ürünler ve servislerle geride kalan üç yılda milyarder olarak kulübe katılan beş girişimcinin ortak toplamı trilyonlarca dolar ediyor.

        • 3

          Aralarında mahremiyetine aşırı düşkün ve hatta kimsenin gerçek kimliğini öğrenmesine müsaade etmeyen bir milyarderden, uzun yıllar sonra yolları ayrılan sıkı dostlara kadar birçok ilginç hayat hikâyesi var…

        • 4

          Jan Koum
          Yaş:
          41
          Serveti:
          9,7 milyar dolar
          Girişim:
          Whatsapp
          Pozisyonu:
          Kurucu CEO

        • 5

          16 yaşında bir çocukken annesiyle Ukrayna’dan Kaliforniya’ya taşınan Koum, ortaokulda programlamaya merak sardı. Yetenekleri ona Yahoo’da mühendislik olma şansı verene kadar ailesiyle yoksul bir yaşam sürdü.

        • 6

          Yahoo’dan ayrıldıktan sonra Güney Amerika’ya dönen Koum, Facebook’a iş başvurusunda bulunduysa fakat kabul edilmedi. Kendisi gibi Facebook tarafından reddedilen arkadaşı Brian Acton ile WhatsApp üzerinde çalışmaya başladılar. İlk başta, arkadaşlarla durum güncellemeleri paylaşmak üzerine kurgulanan uygulama, daha sonra günümüzdeki mesajlaşma servisine evrildi.

        • 7

          2014 yılında büyük popülarite kazanan uygulama, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in de dikkatinden kaçmadı ve 22 milyar dolar değerinde nakit ve Facebook hissesi karşılığında WhatsApp Facebook’a satıldı.

        • 8

          Brian Acton
          Yaş:
          45
          Servet:
          6,7 milyar dolar
          Girişim:
          Whatsapp
          Pozisyonu:
          Kurucu (Ayrıldı)

        • 9

          Jan Koum, WhatsApp’ı tek başına kurmadı. Brian Acton, daha Yahoo yıllarından beri Koum’un yanındaydı. Yahoo’da yan yana çalışan ikili, daha sonra Güney Amerika’ya birlikte gittiler ve yine birlikte Facebook tarafından reddedildiler.

        • 10

          Facebook tarafından satın alınana kadar WhatsApp’ı birlikte yöneten ikilinin yolu burada yarıldı. Acton, bu yılın eylül ayında görevlerini bırakarak teknoloji ve iletişim alanında faaliyet gösteren bir kâr amacı gütmeyen kurum kurdu.

        • 11

          Adam Neumann
          Yaş:
          38
          Servet:
          2,6 milyar dolar
          Girişim:
          Ortak çalışma alanları zinciri WeWork
          Pozisyonu:
          Kurucu CEO

        • 12

          Askerlik görevini tamamladıktan sonra, 2001 yılında İsrail’den ABD’ye göç eden Neumann, girişimcilik kariyerine Brooklyn’de hizmet veren bir bebek giyim markasıyla başladı. Fakat daha o zamandan aklında aynı yerde çalışan farklı insanların birlikte verimli oldukları bir yerin hayali vardı.

        • 13

          Bebek mağazasının yakınındaki büyük deponun boş olduğunu fark eden Neumann, bu alana kiraladı ve GreenDesk isimli ilk ortak çalışma şirketini kurdu. 2010 yılında GreenDesk şirketini satan Neumann ve ortağı Miguel McKelvey, birlikte WeWork’ü kurdular.

        • 14

          WeWork bugün ABD’deki 40 şehirde şubeleri var ve 21 milyar dolar değerinde. Softbank şirkete 3 milyar dolar yatırım yaptı.

        • 15

          John ve Patrick Collison Kardeşler
          Yaşlar: John (27), Patrick (29)
          Net servet: 1,1 milyar dolar (her biri)
          Girişim: Çevrimiçi ödeme sistemi Stripe
          Pozisyonlar: John - Başkan, Patrick - CEO

        • 16

          İrlanda’nın ufak bir köyünde büyüyen Collison kardeşler, genç yaşta kodlamaya merak sardılar. Patrick 16 yaşında liseyi bitirip, MIT’de eğitim almaya başladı. Küçük kardeşi John da birkaç yılda sonra Harvard’da okumak için ABD’ye geldi.

        • 17

          2009 yılında ikisi de okullarını bırakıp Silikon Vadisi’ne gitti ve Stripe’ı kurdular. Günümüzde Lyft, Best Buy ve Google gibi dev şirketler, çevrimiçi ödeme sistemlerinde Stripe mimarisi kullanılıyor. 2016’nın kasım ayında 150 milyon dolar yatırım alan girişimin değerlemesi ise 9,2 milyar dolar oldu.

        • 18

          Rishi Shah
          Yaş: 31
          Servet: 3,6 milyar dolar
          Girişim: Sağlık teknolojileri şirketi Outcome Health
          Pozisyonu: Kurucu CEO

        • 19

          Bir doktor çocuğu olan Rishi Shah, Northwestern Üniversitesi’ni bırakarak, hastanelere, doktor ofislerine ve sağlık komplekslerine tabletler, büyük dokunmatik ekranlar ve masalar gibi donanım ürünlerinin yanı sıra, tanı ve tedavi sürecinde sağlık profesyonellerine yardımcı olacak uygulamaları geliştiriyor. Bu uygulamalara sağlık ürünleri üreticileri tarafından reklam verilebiliyor. Shah’ın yüzde 80 hissesine sahip olduğu Outcome Health, Mayıs 2017’de 5,6 milyar dolar değere ulaştı.

        • 20

          Frank Wang
          Yaş: 37
          Servet: 3,2 milyar dolar
          Girişim: Drone üreticisi DJI
          Pozisyonu: Kurucu CEO

        • 21

          Günümüzde satılan her 10 drone’dan (minyatür insansız hava aracı) 7’si DJI Technology tarafından üretiliyor. 2006 yılında Hong Kong Teknoloji ve Bilim Üniversitesi öğrenci yurdunda kurulan girişim, uçmaya hazır drone pazarının ilk birkaç şirketi arasından sıyrılarak, 2020 yılına kadar 100 milyar dolar hacme ulaşacak bu pazarın yüzde 70’ine sahip olmayı başardı.

        • 22

          Satoshi Nakamoto
          Yaş: Bilinmiyor
          Net Servet: Bilinmiyor
          Girişim: Bitcoin
          Pozisyonu: Bilinmiyor

        • 23

          Bitcoin kripto para birimini başlatan ve dev bir sanal servetin oturan Satoshi Nakamoto’nun kimliği asla doğrulanamadı. Şüpheler birkaç kişi üzerinde yoğunlaşsa da, her seferinde yeterince kanıt bulunamadı.

        • 24

          Gerçek kimliği hakkında birçok söylenti çıkan Bitcoin’in gizemli kurucusunun sahip olduğu Bitcoin’lerin değeri 2013 yılında 1 milyon dolardı. O yıl bir Bitcoin’in değeri 100 dolara kadar düşmüşken, günümüzde 7.000 dolar civarında değişiklik gösteriyor!

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa