Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tekirdağ sahur vakti! 2018 Tekirdağ'da ilk imsak saat kaçta?

        Ramazan ayının ilk buluşması 16 Haziran gecesi sahur ile gerçekleşecek. Tekirdağ’da bugün ilk kez sahura kalkıp niyet edeceklerin merak ettiği sahur vakti saat kaçta olacak? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden alınan bilgilerle hazırladığımız 2018 Trabzon sahur ve imsak vakitleri…

        TEKİRDAĞSAHUR VE İMSAK VAKTİ 2018

        Ramazan ayının ilk orucuna niyet bu gece edilecek. Diyanet’in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 16 Mayıs Çarşamba Tekirdağ’da sahur vakti (imsak)03:58olarak görülüyor. Tekirdağ’da saat03:58’deokunacak ezanla birlikte Ramazan’ın ilk orucuna niyet edilecek.

        REKLAM

        TEKİRDAĞ'DAPİDE MESAİSİ

        Bereket, bolluk, sevinç ve rahmet ayı olarak nitelendirilenramazana sayılı günler kala fırıncıların pide mesaisi de hız kazandı.

        TekirdağEsnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın: Ramazanayı bereket ayı olduğundan fırıncılar, gece yarısı kalksalar bile, Allah içlerine bir rahmet verdiği için işlerini mutlulukla yapıyor. O ekmeğe veya pideye mutluluk veriyorlar.

        Bereket, bolluk, sevinç ve rahmet ayı olarak nitelendirilenramazana sayılı günler kala fırıncıların pide mesaisi de hız kazandı.

        Ramazanayında rutin yoğunluklarından daha fazla mesai yapan ve iftar sofralarının vazgeçilmeziramazan pidesini tüketicilerle buluşturmak için daha çok çalışan fırıncı esnafı hazırlıklarını tamamladı.

        Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Fırıncılar Odası koordinesinde hazırlıklarını tamamlayan fırıncı esnafı, 11 ayın sultanıramazanın bereketli geçmesini umuyor.

        Tekirdağ'da 350 gram pidenin fiyatı 2,5 lira

        TekirdağEsnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, AA muhabirine yaptığı açıklamada,Tekirdağ'da pide fiyatını 2,5 lira olarak belirlediklerini söyledi.

        Gramajı düşük pidede kuruma meydana geldiğini ve bu yüzden pide gramajının yükseltilmesi konusunda hem vatandaştan hem de fırıncı esnafından talep geldiğini aktaran Kayın, "Yaklaşık 15 gündür bir çalışma içerisindeyiz. Hem Ticaret ve Sanayi Odası hem de Valilik bu çalışmaya destek verdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bir kodeksi var. Ekmek kodeksi. Ona uygun şartlarda bir çalışma yapıyoruz. 350 gram pide bu yıl 2,5 lira olacak." diye konuştu.

        Kayın, bu yıl fırıncıların 250 gram pide çıkarmayacağını, vatandaşlarınramazanda daha lezzetli pide tüketeceğini kaydetti.

        Fırıncılarımızın en mutlu olduğu ayramazan

        Fırınlarınramazandışında da denetlendiğini ve şu ana kadar hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını dile getiren Kayın, şöyle devam etti:

        "Bütün fırınlarımız her zaman denetleniyor. Hem bakanlık hem tarım il müdürlükleri hem de zabıta ekipleri fırınları sürekli denetliyor. Ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Şu ana kadar da hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadık.Tekirdağ'da fırınlarımız da esnafımız temiz ve titiz. Bunun dışında merdiven altı işletmeler yok ilimizde.

        Fırıncılarımızın en mutlu olduğu ayramazan.Ramazanbereket ayı olduğundan fırıncılar, gece yarısı kalksalar bile, Allah içlerine bir rahmet verdiği için işlerini mutluluk ile yapıyor. O ekmeğe veya pideye mutluluk veriyorlar. Ben esnafımızın da vatandaşımızın da çok güzel birramazangeçireceğine inanıyorum. Esnafımıza da güvenimiz tam, vatandaşımızı mağdur etmeyeceklerdir, en güzel hizmeti vereceklerdir. Tüm esnafımızın, vatandaşlarımızın bereketli birramazangeçirmesini diliyorum."

        Çalışmalarımıza hız verdik

        Tekirdağ'da fırıncılık yapan Gökhan Değirmenci deramazanayında vatandaşlara en iyi hizmeti verebilmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını ve un stoklarını tamamladıklarını belirtti.

        Ramazanayının rutinin dışında 10 kat daha fazla yoğun geçtiğini dile getiren Değirmenci, "Ramazanayı bolluğun, bereketin hüküm sürdüğü bir rahmet ayı. Biz de çalışmalarımıza hız verdik. Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyoruz çünkü vatandaş hizmet bekler, ekmek bekler.Ramazanayı bizim için yoğun ve telaşlı geçiyor ama tatlı telaşlar bunlar. Hem orucumuzu tutuyoruz hem de vatandaşlarımıza pide çıkarıyoruz." diye konuştu.

        Fırıncılığı üç kuşaktır yaptıklarını aktaran Değirmenci, "Bu meslek dede mesleğidir bize. 1960 yılında Trabzon Düzköy'de köy fırını işletiyorduk. Daha sonraTekirdağ'a göç ettik. 1991 yılında burada Çınarlı Mahallesi'nde ilk şubemizi açtık. 2004 yılında da ben dede mesleği olan bu işi devraldım." ifadelerini kullandı.

        Değirmenci, "pide kuyruğu"nunramazanayının vazgeçilmezi olduğunu sözlerine ekledi.

        Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa