Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ’ın, Trakya’nın ve ülkenin gururu, bilimin genç adamı Yuşa Can Dinç, Uluslararası Kimya Olimpiyatı’nda (ICHO) Türkiye’yi temsil edecek.

        TÜBİTAK Ulusal Kimya Olimpiyatı 4. aşamasını da başarıyla tamamlayan Yuşa Can Dinç, dört kişiden oluşan ulusal takıma seçildi. Ebru Nayim Fen Lisesi ve Bilim ve Sanat Merkezi 11. sınıf öğrencisi Dinç, Uluslararası Kimya Olimpiyatı’nda (ICHO) Türkiye’yi temsil edecek olan ulusal takıma girerek 1929 Temmuz tarihleri arasında Çekya’da düzenlenecek yarışmaya katılacak. 80’i aşkın ülkeden 320 civarında öğrenci, teorik ve deneysel iki aşamadan oluşan sınava girerek ülkelerini temsil edecek.

        Dört aşamalı sınavlardan geçerek başarılı olan Dinç, bugüne kadar TÜBİTAK sınavlarında yaptığı derecelerle üniversite sınavı için ek puan almayı hak etti. Dinç, Uluslararası Kimya Olimpiyatı’nda (ICHO) sınavda derece aldığı takdirde üniversite sınavına girmeksizin istediği bölüme sınavsız geçiş hakkına sahip olacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa