Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Denizlerde 15 Nisan'da sona eren av sezonunun ardından küçük tekne balıkçıları tarafından avlanan istavrit, ramazanda tezgahların gözdesi oldu.

        Av yasağının başlamasının ardından tekneleriyle Marmara'ya açılan küçük balıkçıların avladıkları istavrit, menekşe, barbunya, tekir ve mırmır gibi balıkları tezgahları süslüyor.

        Tezgahlardaki yerini alan istavrit, 20-25 liradan satışa sunuluyor.

        - "Vatandaşlar ramazanda daha çok hafif balık tüketiyor"

        Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların ramazan ayında daha çok hafif balıkları tükettiğini söyledi.

        Pehlivanoğlu, ramazanda balıkçıların ağlarına daha çok istavrit takıldığını ifade ederek, "Hamsi azaldığı için balıkçılar daha çok istavrit ve mevsim balıklarına ağ atıyor. Bu mevsimde tutulan istavrit hem lezzetli hem de hafif olduğu için vatandaşlar onu tercih ediyor. Vatandaşlarımız 'sezon bitti tezgahlarda taze balık olmaz' diye asla düşünmesin. Tezgahlarda her zaman taze balık mevcuttur." diye konuştu.

        - "Herkesin damak tadına tadına göre balık var tezgahlarımızda"

        Tekirdağ'da balıkçılık yapan Hasan Erol da şu anda daha çok mevsim balıklarının avlandığını dile getirerek, "Tezgahlarda istavrit, menekşe, barbunya, tekir, mırmır, karagöz gibi balıklar var. Herkesin damak tadına tadına göre balık var tezgahlarımızda. Ramazan ayında insanlar daha hafif balıkları tüketiyor. İstavrit hafif olduğu için daha çok tercih ediliyor. Daha çok tava da yapılıp tüketiliyor. İstavrit hamsiye ve diğer balıklara göre biraz daha hafiftir. Izgara ve tava da tüketilen balıklar tercih ediliyor. Çupra, levrek gibi balıklarda tercih ediliyor." ifadelerini kullandı.

        Erol, ramazanda tezgahların gözdesinin istavrit olduğunu belirterek, "Fiyatlarda artış olmadı. Bu sezon balık olmadığı için fiyatlar yüksekti. Kışın sezon olduğunda istavrit 20-25 liraydı. Yine o fiyatlardan satılıyor istavrit. Tezgahlarımızda her zaman taze balık var. Halkımız 'av yasağı gelince tamamen yasak geldi' diye düşünüyor. Ama bu yasak sadece gırgır teknelerini kapsıyor. Balıkların dolaplardan çıkarıldığını düşünüyor. 11 metreye kadar olan teknelerle balık avcılığının yapılması serbest ve arkadaşlarımız avlanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa