Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Biyoteknoloji Topluluğu tarafından, "4. Biyoteknoloji Günleri" düzenlendi.

        NKÜ Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen Arat, Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin farklı üniversitelerinden biyoteknoloji alanında çalışmalar yapan çok değerli hocaları, düzenlenen konferansa davet ettiklerini söyledi.

        Biyoteknolojinin her alanda etkili olduğuna işaret eden Arat, "Birçok alanı içerisine alıyor. Tıp, veterinerlik, çevre ve ziraat gibi birçok dal biyoteknoloji içerisinde. Hayatımızın her döneminde biyoteknoloji ile karşılaşıyoruz. Biyoteknolojiyi uygulayan ya da onun ürünlerini kullanan bir ülke olmak yerine bu teknolojileri üreten bir ülke olmamız lazım. Bu konuda bilgi almak için gelen herkesi kutluyorum. İnşallah buraya katılanları ileride biyoteknolojiyi üreten bireyler, bilim insanları olarak görürüz." dedi.

        Arat, NKÜ Biyoteknoloji Topluluğu olarak hedeflerinin, Biyoteknoloji Bölümü'nde eğitim alan öğrencilere mesleki bakış açısı kazandırmak olduğunu dile getirdi.

        NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal da biyoteknolojinin tarih boyunca insan hayatında yer aldığını belirterek, "Hepimizin ortak amacı artan dünya nüfusuna en ekonomik biçimde gıda, hizmet sunmak. Böylece yoksulluğu önleyecek, insanların açlıkla mücadelesinde önemli imkanlar sağlamış olacağız. Biyoteknoloji sözlük anlam itibarıyla insanlar tarih boyunca yapa geldiği bir uğraştır. Hayvanlardan en iyi şekilde faydalanmak, en verimli tarım ürünlerini yetiştirmek için biyolojik unsurları kullanmamız lazım. Bu yüzden biyoteknoloji çok önemli." diye konuştu.

        Tohumculukta Modern Islah konulu sunum yapan Pamukkale Üniversitesi Biyoloji Bölümü Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak, tohum ıslahı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

        Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cemal Ün, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hakan Sağırkaya, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tunç Akkoç, Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nesrin Özören de birer sunum gerçekleştirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa