Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Yurt İçi Nasıl Yazılır? TDK ile Yurt İçi Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        YURT İÇİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Yurt İçi kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Yurt İçi nasıl yazılır? İşte, Yurt İçi kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        YURT İÇİ DOĞRU YAZILIŞI

        yurt içi

        YURT İÇİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Yurt içi terimi, içerisinde yaşadığımız ülke sınırları içerisinde gerçekleşen faaliyetler veya üretilen ürünler için kullanılan bir ifadedir. Yurt içi, bir ülkenin milli ekonomisini ve iç ticaretini ifade eden bir kavramdır. Bu kavram, ülkenin içerisinde gerçekleşen tüm ekonomik faaliyetleri kapsamaktadır. Bunlar; üretim, tüketim, yatırım, istihdam gibi faaliyetlerdir.Yurt içi kelimesi, üretim ve tüketim faaliyetlerini ifade ederken aynı zamanda bir ülkenin ekonomik büyüklüğünü de ölçebilen bir gösterge olarak kullanılmaktadır. Ekonomik büyüklük, bir ülkenin milli geliriyle ölçülür ve milli gelir ise ülke sınırları içinde gerçekleşen faaliyetlerin toplam değerini ifade eder.Yurt içi kelimesi, ülke sınırları içerisinde üretilen ve tüketilen mal ve hizmetlerin ithalat ve ihracatla ilgisi olmadan değerlendirildiği anlamına gelir. Yani, üretim ve tüketim faaliyetleri yurt içinde gerçekleşmektedir ve dış ticaret ile ilişkili değildir.Yurt içi, bir ülkenin ekonomik bağımsızlığı ve kendi değerleriyle kalkınabilme kapasitesinin bir göstergesidir. Yurt içi ekonomik faaliyetlerin hareketliliği ve büyüklüğü, bir ülkenin ekonomik gelişimini ve refah düzeyini etkileyen faktörlerdendir.Sonuç olarak, yurt içi terimi, bir ülkenin içerisinde gerçekleşen üretim, tüketim ve diğer ekonomik faaliyetleri ifade eden ve bir ülkenin ekonomik büyüklüğünü ölçebilen bir kavramdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Cümle içinde örnek kullanım:İşe alım ilanında yurt içi seyahatlerine sık çıkılacağını belirtmişler.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • yurtiçi 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa