Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Van Kedisi Nasıl Yazılır? TDK ile Van Kedisi Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        VAN KEDİSİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Van Kedisi kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Van Kedisi nasıl yazılır? İşte, Van Kedisi kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        VAN KEDİSİ DOĞRU YAZILIŞI

        van kedisi

        VAN KEDİSİ KELİMESİNİN ANLAMI

        kedigillerden, adını Türkiye'nin Van ilinden ve Van Gölü'nden alan, ipeksi bir yumuşaklıkta beyaz ve uzun tüylü, başında, yüzünde ve kulaklarında kestanerenginde lekeler bulunan, uzun tüylü ve görkemli kuyruğu da bütünüyle kestanerenginde olan, gözleri kehribar renginde, burnu, patileri ve kulaklarının içleri pembe, soyu azalan güzel ve değerli bir kedidir. Bu kelime genellikle vankedisi, van kedi’si şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı van kedisi şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Ona güzel bir van kedisi aldım.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • vankedisi 
        • van kedi’si 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa