Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Türap Nasıl Yazılır? TDK ile Türap Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Türap kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        TÜRAP TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Türap kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Türap nasıl yazılır? İşte, Türap kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        TÜRAP NASIL YAZILIR?

        türap

        TÜRAP KELİMESİNİN ANLAMI

        Arapça kökenli bir kelime olan türap, toprak, toz anlamında kullanılır. Dilimiz tarih boyunca farklı dillerden etkilenmiştir. Türap kelimesi de bu şekilde dilimize giren bir kelimedir. Bu kelime genellikle turap şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı türap şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Yine sordum çiçeğe kışın nerde olursuz (olursunuz) / Çiçek eydür: Ey derviş kışın türap oluruz (Yûnus Emre'den). 

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • turap
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa