Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Taç Yaprak Nasıl Yazılır? TDK ile Taç Yaprak Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        TAÇ YAPRAK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Taç Yaprak kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Taç Yaprak nasıl yazılır? İşte, Taç Yaprak kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        TAÇ YAPRAK DOĞRU YAZILIŞI

        taç yaprak

        TAÇ YAPRAK KELİMESİNİN ANLAMI

        Çiçeğin en gösterişli kısmıdır. Üreme organlarının dışında bulunur. Gösterişli yapısı ve renkleriyle birçok canlıyı cezbederek tozlaşmada önemli bir role sahiptir. Ayrıca hücresindeki golgi aygıtı adlı organel sayesinde güzel koku salgılar. İçindeki kromoplast organeli ise yeşil hariç diğer renkleri salgılar. Bu da tozlaşmada önemli rol oynar. Bu kelime genellikle taçyaprak şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı taç yaprak şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Birçok taç yaprak, güzel kokulu, nektar denilen bir sıvı üretir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • taçyaprak 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa