Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sütölçer Nasıl Yazılır? TDK ile Sütölçer Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SÜTÖLÇER NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sütölçer kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sütölçer nasıl yazılır? İşte, Sütölçer kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SÜTÖLÇER DOĞRU YAZILIŞI

        sütölçer

        SÜTÖLÇER KELİMESİNİN ANLAMI

        “Sütölçer” kelimesinin doğru yazılışı “süt ölçer” şeklindedir. Bu kelimenin etimolojik kökeni Türkçe’dir. “Süt” kelimesi, Türkçede “inek, keçi veya koyunun meme salgısından elde edilen besleyici ve sıvı bir madde” anlamına gelirken, “ölçer” ise “bir nesnenin ya da maddenin miktarını, boyutunu ya da değerini belirlemek için kullanılan alet veya aygıt” anlamına gelmektedir. “Sütölçer” kelimesi ise, sütün miktarını ölçmek için kullanılan bir alet veya aygıt anlamında kullanılmaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Süt üretimi ve tüketimiyle ilgilenen kişiler arasında sütün kalitesini değerlendirmek veya süt fiyatını belirlemek için sütölçerlerin kullanımı oldukça önemlidir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • süt ölçer
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa