Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Süit Nasıl Yazılır? TDK ile Süit Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SÜİT NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Süit kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Süit nasıl yazılır? İşte, Süit kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SÜİT DOĞRU YAZILIŞI

        süit

        SÜİT KELİMESİNİN ANLAMI

        Otellerde değişik amaçlar için kullanılmak üzere donatılmış ve birden çok odaya sahip olan özel bölüm. Süit, genelde 16 şarkıdan oluşan, daha sonra 21’e çıkarılan, iki ila üç sayfadan oluşan müziksel eserlerin bir türü olarak tanımlanır. Süitler, çoğu zaman genel olarak aynı stiller üzerinde çalınan uzun müzikal parçalardan oluşur. Her kısım, bir müzik parçasının farklı parçalarından oluşan küçük bir alt bölüme ayrılabilir. Genellikle her parça, temel bir üzerinden geliştirilir ve müzikal konu olarak tanımlanır. Süitler, 16. yüzyıldan bu yana organumda, barok müzikte ve romantizm müzikte kullanılmış; fakat modern zamanlarda süitler daha çok orkestral ve solo piyano için bestelenmiş enstrümanlar için bestelenir. Süitler, genellikle iki farklı türde bestelenir: İlki klasik stil ve aranjmanların kullanıldığı orkestral süitler; ikincisi de küçük piyano eserleridir. Süitler, genellikle piyano veya orkestra için bestelenmiş, zamanın şehir ve kasabalarından toplanmış çeşitli beste parçalarından oluşur.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        İyi tanınmış süitler arasında Beethoven’ın Für Elise ve Mozart’ın Rondo Alla Turca süitleri vardır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • suit
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa