Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Stratus Nasıl Yazılır? TDK ile Stratus Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        STRATUS NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Stratus kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Stratus nasıl yazılır? İşte, Stratus kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        STRATUS DOĞRU YAZILIŞI

        stratus

        STRATUS KELİMESİNİN ANLAMI

        Stratus, meteorolojide bulutun üst tabakasını tanımlamak için kullanılan bir atmosferik bulut türüdür. Stratus bulutlarının genellikle çok karışık ve homojen bir görünümü vardır ve gökyüzünde açık ve düzensiz alanlar oluştururlar. Stratus bulutları güneş ışığını tamamen bastırmazlar, ancak hafif bir gölge oluştururlar. Stratus bulutları, sürekli ve geniş alanlarda görülebilirler. Stratus bulutları, küresel iklim sisteminde önemli ölçüde bulut oluşumunu sağlayan en temel bulut türlerinden biridir. Bu kelime genellikle sıtratus şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı stratus şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Stratus bulutları güneş enerjisinin ve güneş ışınlarının yansımasını veya hava akımlarının yoğunlaşmasını önlemek için atmosferin üst kısmına olası önleyici tedbirler olarak hareket ederler.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sıtratus
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa