Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Stop Nasıl Yazılır? TDK ile Stop Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        STOP NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Stop kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Stop nasıl yazılır? İşte, Stop kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        STOP DOĞRU YAZILIŞI

        stop

        STOP KELİMESİNİN ANLAMI

        Stop, durma anlamına gelen bir İngilizce fiildir. Türkçeye çevrilmesiyle “durdurmak” anlamını taşır. Stop, tarih boyunca insanların hareketlerini denetlemek veya geri çekmek için kullanılan tek kelime olmamıştır. Stop sözcüğünün tarihteki kullanımları arasında, saldırı ve savunma için cepheleri durmak ile komuta vermek için görevlendirilen yöneticilere durdurma komutlarının verilmesi arasında çok çeşitli şeyler bulunmaktadır. Stop sözcüğünün daha modern kullanımlarından biri, ilerlemekte olan bir eylemi kesintiye uğratmak için kullanılan bir komuttur. Örneğin, bir arabanın durmasını sağlamak için kullanılabilecek bir stop komutunu vermek mümkündür. Aynı şekilde, bilgisayar programcılığı gibi alanlarda, bir programın çalışmasını duraklatmak için de stop sözcüğü kullanılır. Stop sözcüğünün bir başka kullanımı da dilbilgisi olarak kullanılmaktır. Türkçe dilbilgisinde, “stop” sözcüğü dilek kipi olarak kullanılır. Dilek kipi, bir isteğin ya da emirin daha itici bir biçimde ifade edilmesini sağlar. Örneğin, “Stop oynamayı!” ya da “Stop gülmemeyi!” gibi ifadeler dilek kipi olarak kullanılmış olur. Yani, istek veya emrin daha kesin ve açık olmasını sağlamak için kullanılmıştır. Stop sözcüğü, kültürel çevrelerde de çok önemli bir rol oynamaktadır. Örneğin, müzik kültüründe, “stop” işareti genellikle bir şarkının sonunu ifade eder. Açıkcası, kayıtta olduğu notalar ile ifade edilen müziğin durmasını sağlayan sözcük de stoptur.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Stop lambası değiştirmek için, bagajınızı açmalı ve arka lamba grubunu dikkatli bir biçimde çıkarmalısınız.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sıtop
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa