Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Stent Nasıl Yazılır? TDK ile Stent Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        STENT NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Stent kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Stent nasıl yazılır? İşte, Stent kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        STENT DOĞRU YAZILIŞI

        stent

        STENT KELİMESİNİN ANLAMI

        Stent, küçük bir bezden iğne gibi metal parçaların kullanıldığı küçük tüpçükler olarak tanımlanabilir. Stentler, damar içine yerleştirilir ve büyürken, arter ya da damar daralmasını engellemek için tıkanma yaratırlar. Stentler, müdahaleci kardiyolojik cerrahi sırasında veya koroner angiografide kullanılır. Stent kullanımı, sağlık durumunu düzeltmek için kullanılan bir tedavi yöntemidir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Stent kullanımı aynı zamanda damarı büyütmek ve kan akımını normal düzeyde tutmak için de kullanılabilmektedir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sitent
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa