Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sprint Nasıl Yazılır? TDK ile Sprint Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SPRİNT NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sprint kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sprint nasıl yazılır? İşte, Sprint kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SPRİNT DOĞRU YAZILIŞI

        sprint

        SPRİNT KELİMESİNİN ANLAMI

        Sprint, İngilizce’de ” koşmak” anlamına gelen bir kelimedir. Türkçe olarak, sprint koşmalarının en hızlı şekilde yapılmasını sağlayan, uzun mesafe koşu olarak tanımlanır. Sprint yarışmaları, 100 metreden başlayarak 400 metreye kadar uzunlukta olabilir. En ünlü sprint yarışı, olimpiyatlarda sergilenen 100 metre yarışıdır. Sprint koşmaları, koşucu tarafından uygulanan kuvvetli bir güç, sürat ve kondisyon gerektirir. Egzersizlerin tam olarak uygulanmasını sağlamak için, özellikle sprint antrenmanlarında ekipmanlar  devreye giriyor. Yürüyüş, koşu, zıplayış ve kondisyon çalışmaları, çoğunlukla profesyonel sporcunun sprint programını oluşturmak için kullanılan yöntemlerdir.  Bu kelime genellikle siprint şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı sprint şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • siprint
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa