Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Slavlar Nasıl Yazılır? TDK ile Slavlar Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SLAVLAR NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Slavlar kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Slavlar nasıl yazılır? İşte, Slavlar kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SLAVLAR DOĞRU YAZILIŞI

        slavlar

        SLAVLAR KELİMESİNİN ANLAMI

        Slavlar, Avrupa kökenli farklı kültürleri ve dilleri olan bir topluluktur. Slav dilleri; Ukrayna, Belçika, Rusya, Bulgaristan, Arnavutluk, Sırbistan, Makedonya, Hırvatistan, Slovenya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya gibi ülkelerde konuşulmaktadır. Slavların yaklaşık 500 milyon insan tarafından konuşulduğu düşünülmektedir. Birçok Slav kültürü, neredeyse bin yılı aşkın bir süredir ortada varlık göstermektedir. Birçok Slav ülkesi, tarih boyunca İslamiyet ve Hıristiyanlık tarikatları ile yoğrulmuştur. Slavların çoğu, ülkelerinde kültür ve dillerine sadık kalmaya ve bu kültürel kimliğe sadakat göstermeye devam etmiştir. Slavların meşhur yemekleri kötüler, plov, borscht, ve pelmeni gibi tatlı vazifelerdir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Slavların çoğu, Lezginka, Rısıng, Polonez, Mazurka, Çayma ve Oryantal gibi toplu ve bireysel danslar pratise etmektedir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • slavlar
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa