Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Slav Nasıl Yazılır? TDK ile Slav Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SLAV NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Slav kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Slav nasıl yazılır? İşte, Slav kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SLAV DOĞRU YAZILIŞI

        slav

        SLAV KELİMESİNİN ANLAMI

        Slavlar, Orta ve Doğu Avrupa’da yaşayan Eski Türklerin ardından Orta Avrupa’da yerleşmiş bir halk grubudur. Slav dili olarak bilinen Slavcadaki dil, Slav dilleri grubunu oluşturmaktadır. Genel olarak, Slavyanların tarihi, Skandinav kökenli Slavların veya “Eski Slavların” Orta ve Doğu Avrupa’ya göçünün yaklaşık 2500 yıl önce başladığı ipucudur.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Slavlarda en belirgin kültürel miras, müziktir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • slav
        • sılav
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa