Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sizinki Nasıl Yazılır? TDK ile Sizinki Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SİZİNKİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sizinki kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sizinki nasıl yazılır? İşte, Sizinki kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SİZİNKİ DOĞRU YAZILIŞI

        sizinki

        SİZİNKİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Kelime anlamı olarak ‘sizinki’nin Türkçe karşılığı ‘sizin olan’ manasına gelmektedir. Sizinki hiç kuşkusuz bizimki gibidir, ancak her iki kelime de farklı şekillerde kullanılır. Sizinki, kişinin sahip olduğu olayın, özelliğin ya da durumun başka bir kişinin sahip olabileceğine işaret eder. Sizin olan, kişinin sahip olduğu olayın, özelliğin ya da durumun başkasının sahip olamayacağı anlamına gelir. Bazen, sizinki ve sizin olan için aynı anlamda kullanılır ve bu durumda, sizin olan kelimesinin kullanılmasının daha düzgün olacağı söylenebilir. Örneğin, ‘sizinki hayat, başkasınınki de başka.’ cümlesinde söz edilen hayatın sizin olduğu anlaşılır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Bizim arabamız mavi, sizinki ne renk?

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sizin ki
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa