Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Senkron Nasıl Yazılır? TDK ile Senkron Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SENKRON NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Senkron kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Senkron nasıl yazılır? İşte, Senkron kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SENKRON DOĞRU YAZILIŞI

        senkron

        SENKRON KELİMESİNİN ANLAMI

        Senkron, zamana paralel olarak yürütülen işleri ifade eder. Genellikle iki veya daha fazla sürecin birbirlerinin tamamlanmasını bekleyerek, aynı anda veya zaman dilimleri arasındaki kısa sürelerle yürütülüşünü ifade eder. Bir çevrimin sürekliliği için, senkronizasyon çoğu zaman çok önemlidir. Senkronizasyon, birden fazla işlem arasında senkronizasyon gerektiren kritik fonksiyonların çalışmasını sağlamak için kullanılan bir kavramdır. Uydudan geri dönen verilerinin hızlı bir şekilde alınması, cihazlar arası haberleşme işlemlerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleşmesi, güvenli veri aktarımlarının sağlanması ve bilgisayarlar arası bağlantıların kurulması gibi birçok durumda senkronizasyon kullanılabilir. Senkron kavramı, iletişim sistemlerinde, veri taşıma, uydu iletişimlerinde ve tıbbi görüntüleme sistemlerinde de kullanılmaktadır. Senkronizasyon, herhangi bir sistemdeki tüm komponentlerin aynı zamanda çalışmasının sağlanmasının yanı sıra, işlemlerin birden fazla makinede aynı anda veya ard arda çalışmasını sağlamak için de önemlidir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Senkron kavramı, iletişim sistemlerinde, veri taşıma, uydu iletişimlerinde ve tıbbi görüntüleme sistemlerinde de kullanılmaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sekron
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa