Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sekretarya Nasıl Yazılır? TDK ile Sekretarya Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SEKRETARYA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sekretarya kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sekretarya nasıl yazılır? İşte, Sekretarya kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SEKRETARYA DOĞRU YAZILIŞI

        sekretarya

        SEKRETARYA KELİMESİNİN ANLAMI

        Genel sekreterler tarafından yönetilen kurumlarda yönetim merkezi. Bir konferansın kayıt, yönetim ve yazı işlerinin yürütüldüğü birim. Bir kurum veya partide programlanmış ve rutin işlere ait süreçlerin yönlendirilmesinin, sevk ve idaresinin yapıldığı bölüm. Bir şirkette sekreterlerin ve resepsiyon görevlilerinin oturduğu bölüm. Yönetici asistanlığı anlamındadır. “Sekreterya” kelimesi, Türkçe’de yer alan ve “büro işlerini yürüten kişilerin topluluğu” anlamına gelen bir kelimedir. Bu kelimenin doğru yazılışı ise “sekretarya” şeklindedir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Sekretarya, birçok farklı sektörde ve iş kolunda bulunan bürolarda görev alabilir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sekretarya
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa