Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Şehrinde Nasıl Yazılır? TDK ile Şehrinde Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ŞEHRİNDE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Şehrinde kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Şehrinde nasıl yazılır? İşte, Şehrinde kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ŞEHRİNDE DOĞRU YAZILIŞI

        şehrinde

        ŞEHRİNDE KELİMESİNİN ANLAMI

        Şehir kelimesi ünlü düşmesi ses olayının meydana geldiği bir kelimedir. Sadece ismin belirtme -i halinde ünlü düşmesi olmaz ismin yönelme hali -e'de de ünlü düşmesi olur. Ama bulunma -de ve ayrılma -den hal durum eklerinde ünlü düşmesi olmaz. Bu kelime genellikle Şehirinde, şehrin’de, şehrin de şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Şehrinde şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Ankara Şehrinde yaşıyorum.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Şehirinde
        • Şehrin’de
        • Şehrin de
        • Şehirin de
        • Şehirin’de
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa