Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Şam Fıstığı Nasıl Yazılır? TDK ile Şam Fıstığı Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ŞAM FISTIĞI NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Şam Fıstığı kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Şam Fıstığı nasıl yazılır? İşte, Şam Fıstığı kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ŞAM FISTIĞI DOĞRU YAZILIŞI

        şam fıstığı

        ŞAM FISTIĞI KELİMESİNİN ANLAMI

        Şam fıstığı kelimesi bitki bilimi terimidir. Antep fıstığıgillerin örnek bitkisi, yurdumuzda Gaziantep ve Siirt bölgelerinde yetişen, 10 metre boya erişebilen, kışın yaprak döken bir ağaççıktır. Bu ağacın, ince ve sert kabuklu, yağlı yemişi, Antep fıstığı anlamlarına gelir.  Bu kelime genellikle şamfıstığı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı şam fıstığı şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Şam fıstığı çok faydalı bir kuruyemiştir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • şamfıstığı
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa