Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Ruhsatname Nasıl Yazılır? TDK ile Ruhsatname Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RUHSATNAME NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Ruhsatname kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Ruhsatname nasıl yazılır? İşte, Ruhsatname kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RUHSATNAME DOĞRU YAZILIŞI

        ruhsatname

        RUHSATNAME KELİMESİNİN ANLAMI

        Ruhsatname, devlet tarafından belirlenen çerçeve içindeki bir işlem yapmak veya hizmet sunmak için alınan yetki belgesidir. Ruhsatname, yönetmelikleri ve talimatnameleri de içerebilir ve bu tür belgeler, işlemi yapan kişinin açıkça belirlenen kuralları, yasaları ve prosedürleri uygulamalarını gerektirebilir. Ruhsatname, resmi olarak itiraz edilmediği sürece her yıl yenilenmesi gereken bir belgedir. Ruhsatname, kamu ve özel kuruluşların kuruluşlarının yasal olarak bağlı olduğu çerçevede faaliyet göstermek amacıyla devlet tarafından verilen özel bir yetkidir. Ruhsatnameler, insanlara hizmet veren ürünler sunmak, ürünler üretmek veya herhangi bir diğer işlem yapmak için gerekli olan aracı hizmetleri ve ticari faaliyetleri sürdürme yetkisini sağlamak için kullanılan evraklardır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        İstediği işi kurmak için gereken ruhsatnameyi aldı.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • ruhsat name
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa