Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Röntgencilik Nasıl Yazılır? TDK ile Röntgencilik Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RÖNTGENCİLİK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Röntgencilik kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Röntgencilik nasıl yazılır? İşte, Röntgencilik kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RÖNTGENCİLİK DOĞRU YAZILIŞI

        röntgencilik

        RÖNTGENCİLİK KELİMESİNİN ANLAMI

        Röntgen ışınları uzmanlığı. Argoda kadınları gizlice gözetleme alışkanlığı; dikizcilik. Günümüzde röntgencilik, kistlerin, kırıkların, organların yerlerinin, doku değişimlerinin ve bazı kanser tiplerinin tanımlanmasında önemli rol oynayan bir görüntüleme tekniğidir. Röntgen tekniği, güvenli ışınlardan yapılan çekimler sayesinde dokuların özel fiziksel özelliklerini kullanır. Bu teknik, dokuların ışınları çevreleyen cismin arkasında oluşan oluşumu kullanarak görüntüleri elde etmek için kullanılır. Röntgencilik, farklı dokuların ve karşılık gelen kalınlıkların belirlenmesine olanak tanıyan üç boyutlu görüntüler üretmek için de kullanılmaktadır. Bu teknik, insan vücudunda oluşabilecek herhangi bir hastalık belirtisinin belirlenmesinde çok yararlı olan birçok tıbbi araçtan biridir. Bu kelime genellikle rontgencilik şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı röntgencilik şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • röontgencilik
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa