Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Röntgen Çekmek Nasıl Yazılır? TDK ile Röntgen Çekmek Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RÖNTGEN ÇEKMEK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Röntgen Çekmek kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Röntgen Çekmek nasıl yazılır? İşte, Röntgen Çekmek kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RÖNTGEN ÇEKMEK DOĞRU YAZILIŞI

        röntgen çekmek

        RÖNTGEN ÇEKMEK KELİMESİNİN ANLAMI

        Röntgen çekmek, radyografik görüntüleme olarak da bilinen bir tıbbi görüntüleme tekniğidir. Bu teknik, dokularda kontrast gösterebilmek için dalgalar gönderilerek dokulardan yansıyan sinyalleri alarak görüntü elde edilmesiyle gerçekleştirilir. X ışınlarının kullanımı, röntgen çekiminde çok önemlidir. X ışınlarının dokuların arasından geçmesi, dokuyu kalınlaştırma ya da inceltmek gibi özellikleri sayesinde gözlem ve tanı konusunda büyük avantaj sağlamaktadır. Röntgen kullanımındaki teknolojik gelişimler, görüntü kalitesinin daha fazla artarak, görüntüleyen doktorların daha kesin sonuçları yakalamalarına olanak tanımıştır. Röntgen çekimleri, sadece kaslar, eklemler ve iskelet sistemi hakkında değil, akciğerler ve diğer organlar hakkında da bilgi vermeye yardımcı olmaktadır. Herhangi bir organın durumunu tespit etmek için film çekmek. Bir olayın bütün geçmişini ve durumunu belirlemek. Bu kelime genellikle rontgen çekmek şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı röntgen çekmek şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Ameliyat öncesi röntgen çekerek son kontroller yapıldı.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • rontgen çekmek
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa