Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Rasyonalite Nasıl Yazılır? TDK ile Rasyonalite Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RASYONALİTE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Rasyonalite kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Rasyonalite nasıl yazılır? İşte, Rasyonalite kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RASYONALİTE DOĞRU YAZILIŞI

        rasyonalite

        RASYONALİTE KELİMESİNİN ANLAMI

        Rasyonalite, mantık ve akılcı düşünmeyle hareket etmeyi ifade eden bir yaklaşımdır. Rasyonalite, çoğu zaman bilgi, veri ve önceden tespit edilmiş olası çözümleri kullanarak sonuçlar çıkarmaya çalışma ve kararlar verme biçimi olarak tanımlanır. Rasyonalite, kararlar verirken kurallara, ilkelere, prensiplere, istatistikselere ve mantığa dayanır. Rasyonalite, kararların haklı temellere dayanmasını sağlayacak şekilde çözümler üretmeyi amaçlar. Rasyonalite, kararlar verirken kişinin tek ölçütü olarak kendi kişisel bakış açısını ve kaynaklarını kullanmasını sağlamaz; rasyonel olarak hareket edebilmek için, karar verirken daha fazla bilgi edinmek ve tüm seçenekleri göz önünde bulundurmak gerekir. Bu kelime genellikle rasyonelite şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı rasyonalite şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Rasyonalite, kararlar verirken çoğu zaman fayda ve zarar analizi, kök neden araştırması, etik ve diğer alanlarda uzun süreli etkiler gibi konularda da önemli rol oynadığı bilinmektedir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • rasyonelite
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa