Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Radyotelgraf Nasıl Yazılır? TDK ile Radyotelgraf Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RADYOTELGRAF NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Radyotelgraf kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Radyotelgraf nasıl yazılır? İşte, Radyotelgraf kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RADYOTELGRAF DOĞRU YAZILIŞI

        radyotelgraf

        RADYOTELGRAF KELİMESİNİN ANLAMI

        Radyotelgraf; radyo dalgalarını kullanarak gönderilen telgraf mesajlarının iletimini sağlayan bir ses iletim sistemidir. Radyotelgraf sistemi, yarı iletken devrelerinin icadıyla materialize edilen ve özellikle analo modüler iletişimin eski çağlar tarafından özlenen uzak mesafeleri kolayca geçebilmesini sağlayan bir sistemdir. Radyotelgraf özellikle haber aktarımı ve meteorolojik, balistik veya navigasyon ölçümleri gibi görevlerde kullanılan özellikli bir sistemdir. Radyotelgraf, karakteristik bir dizi kısa ve uzun tıklamaların bir dizisi olarak algılanan ve her biri karakterlerin birini ifade etmek için kullanılan Morse alfabesinin kullanımına dayanır. Morse alfabesi, tıklamaların ve aralıkların farklı tonlara dönüştürülmesiyle oluşturulan dizgidir. Morse alfabesi ile telgraf mesajlarının iletimi, radyo dalgalarının kullanımı ve çeşitli frekansların kontrol edilmesiyle gerçekleştirilir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Guglielmo Marconi, Milano’daki ilk mobil radyotelgraf istasyonunun provasına katıldı.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • radyo telgraf
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa