Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Radyografi Nasıl Yazılır? TDK ile Radyografi Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RADYOGRAFİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Radyografi kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Radyografi nasıl yazılır? İşte, Radyografi kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RADYOGRAFİ DOĞRU YAZILIŞI

        radyografi

        RADYOGRAFİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Radiyografi, radyasyon kullanılarak çekilen çift ve üç boyutlu görüntülerin çekilmesi için kullanılan bir tıbbi tekniktir. Bu teknik, X-ışınlarının veya gamma ışınlarının pasif biçimde kullanılarak insan vücudundaki kemiklerin, dokuların ve organların görüntülenmesi için kullanılır. X-ışınları özel bir cihazdan atılarak çekilirken, gamma ışınları nükleer maddelerden gelerek çekilir. Radyografi, hastanın­ın cilt altı döküntülerinin veya katı organlarının durumunu değerlendirmek için de kullanılır. Radyografi, ağrısız, kısa sürede ve güvenli bir şekilde yapıldığı için tıp alanındaki en yaygın kullanılan görüntüleme araçlarından biridir. Radyografik muayene için hasta cihazın önünde durmadan büyük bir ölçekte radyasyon kullanılır. Böylece, hastanın cilt altındaki kemikler ve dokuların görüntülenmesi sağlanır. Pokerde, bir oyuncunun önündeki paranın tümü anlamına gelir. Mecazi olarak karşı çıkış anlamına gelir. Bu kelime genellikle radyo grafi, radyogırafi şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı radyografi şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Radyografi, çeşitli amaçlarla kullanılabilir. Kemik kırıkları, organ problemleri, enflamatuar hastalıklar ve tümör saptamak gibi hastalıkların teşhisinde kullanılan bir yöntemdir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • radyo grafi
        • radyogırafi
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa