Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Radyofizyoloji Nasıl Yazılır? TDK ile Radyofizyoloji Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RADYOFİZYOLOJİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Radyofizyoloji kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Radyofizyoloji nasıl yazılır? İşte, Radyofizyoloji kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RADYOFİZYOLOJİ DOĞRU YAZILIŞI

        radyofizyoloji

        RADYOFİZYOLOJİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Radyofizyoloji, zararlı radyasyonun insanlar üzerindeki fiziksel etkilerinin çözümlenmesiyle ilgili bir tıbbi bilimdir. Radyofizyoloji, radyasyonu insan vücudunun anatomisi ve fizyolojisi üzerindeki etkisi hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla radyasyonun fizyolojik ve biyolojik özelliklerinin araştırılmasını içerir. Radyofizyoloji, birçok bilimsel disiplinin kullanıldığı güçlü bir bilimdir. Örneğin, kimya, fizik ve biyoloji gibi bilimler radyoizotop tespiti, doz hesabı ve biyolojik toksikoloji gibi radyofizyolojik konuların araştırılması için kullanılır. Tıpta, radyofizyoloji prenoskopik veya dokümantasyon amaçlı radyoloji, radyasyon terapisi, radyasyon onkolojisi, radyasyon biyolojisi ve radyoizotop görüntüleme gibi radyasyonun tıbbı kullanım alanlarının analizidir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Radyofizyoloji, insan veya hayvan çalışmalarının sonuçlarının değerlendirilmesi veya radyofizyolojik insan yararına kullanılan tıbbi teknolojinin tasarlanması ile de ilgilenir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • radyo fizyoloji
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa