Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Puanlama Nasıl Yazılır? TDK ile Puanlama Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PUANLAMA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Puanlama kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Puanlama nasıl yazılır? İşte, Puanlama kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PUANLAMA DOĞRU YAZILIŞI

        puanlama

        PUANLAMA KELİMESİNİN ANLAMI

        Puanlama, karşılaştırmalı değerlendirme ya da ölçme sürecinde kullanılan bir kavramdır. Bir objenin ya da olayın niyetine uygun olarak bir karşılaştırma ve ölçüm aracıyla değerlendirilmesini ifade eder. Puanlamada, puanın genellikle özgün bir ölçüt veya standart kullanılarak verilmesi gerekir. Örneğin, testler ya da görevler üzerinde puanlama yapılması durumunda, öncelikle bir ölçek veya standart belirlenmelidir. Bu ölçek veya standart, aradığımız nitelik ya da özellikteki bir başarı seviyesi kontrol etmek için kullanılır. Sonrasında, değerlendirme sırasında objenin veya olayın mevcut durumu ile bu standart arasındaki uyum ya da uyumsuzluk ölçülerek oluşturulan puan sistemi dikkate alınarak elde edilen sonuçlar yorumlanır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Verilen cevaplar puanlandıktan sonra kazanan kişi açıklanacak.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • puğanlama
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa