Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Protesto Nasıl Yazılır? TDK ile Protesto Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PROTESTO NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Protesto kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Protesto nasıl yazılır? İşte, Protesto kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PROTESTO DOĞRU YAZILIŞI

        protesto

        PROTESTO KELİMESİNİN ANLAMI

        Protesto, insanların haklarını, özgürlüklerini, istek ve isyanlarını ortaya koyduğu ve bu istek ve isyanların güçlü bir biçimde dile getirildiği eylemleri ifade eder. Protesto eylemleri, bireylerin ya da insan gruplarının kendilerini dış dünyaya karşı temsil etmek ve ortaya çıkan baskılara, sömürüye, eşitsizliğe karşı çıkmak amacıyla planlanan gösteriler, mitingler, gösteriler, meydan okumalar, grevler ve halk ayaklanmaları ile gerçekleştirilir. Protesto eylemleri insanların sosyal, ekonomik, politik, kültürel ve demokratik haklarını ortaya koymak için kullanılan çeşitli stratejiler arasında ortaya çıkar. Protesto, toplumun her kesiminden bireyleri, grupları ve örgütlenmeleri toplayan geniş ve çeşitli eylemleri kapsayan çoklu bir kavramdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

         Protesto eylemleri insanların toplumsal eşitsizlikler, ekonomik ve politik baskılar, kültürel baskılar ve özgürlükler konusunda etkinlik göstermek için kullanılabilecek önemli stratejiler arasında bulunur.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • purotesto
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa