Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Prosedür Nasıl Yazılır? TDK ile Prosedür Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PROSEDÜR NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Prosedür kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Prosedür nasıl yazılır? İşte, Prosedür kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PROSEDÜR DOĞRU YAZILIŞI

        prosedür

        PROSEDÜR KELİMESİNİN ANLAMI

        Prosedür, iş ve süreçlerin belirli kurallar çerçevesinde nasıl yerine getirileceğini açıklayan, düzenlenmiş ve sistematik bir şekilde uygulanan bir çalışma şeklidir. Prosedürler, özellikle büyük ve karmaşık işleri düzenleme, kontrol etme ve her zaman aynı sonuçları elde etmeyi kolaylaştırmak için kullanılırlar. Prosedürler, iş süreçlerinin yerine getirilmesinin kontrol altında tutulması ve iş akışlarını daha verimli ve etkili hale getirmesini sağlamak için tasarlanmış bir dizi kurallara dayanmaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Prosedürler aynı zamanda herhangi bir işlem üzerindeki kontrolü ve hakimiyeti arttırmak, zamandan tasarruf etmek, verimliliği artırmak ve üretimdeki arızaların ortadan kaldırılmasını sağlamak için de kullanılır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • purosedür
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa