Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Profil Nasıl Yazılır? TDK ile Profil Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PROFİL NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Profil kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Profil nasıl yazılır? İşte, Profil kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PROFİL DOĞRU YAZILIŞI

        profil

        PROFİL KELİMESİNİN ANLAMI

        Profil, bir kişinin veya bir kurumun özelliklerinin tanımlandığı bir özet olarak tanımlanır. Günümüz dünyasında özellikle internette insanlar ve kurumlar için bir profil oluşturmak oldukça popüler hale geldi. Sosyal medya platformları ve diğer web siteleri bu profil oluşturma işlemini kolaylaştırarak insanların isim, yaş, iletişim bilgileri ve daha fazlasını da içeren özel bir bilgi sistemi kurmasını sağlamıştır. Bu profil bilgilerinin kontrolü vatandaşların özel bilgilerinin saklanmasını ve hatta güvenliğini güvence altına almak için de önemlidir. Profiller, aynı zamanda bir şirketin ya da ürünün yayınlanması ya da tanıtılması için de kullanılabilir. Özellikle perakende mağazalar ve online mağazalar gibi e-ticaret siteleri, ürünlerin sayısını büyük ölçüde arttırmak için özel profillerin ürün fotoğrafları, açıklamaları ve satın alma yollarını da içeren özel bir profil oluştururlar.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Bunu söylemek için çok erken. Henüz katilin profilini çıkartacak veriler yok elimizde.” – Ahmet Ümit

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pırofil
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa