Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Prizma Nasıl Yazılır? TDK ile Prizma Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PRİZMA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Prizma kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Prizma nasıl yazılır? İşte, Prizma kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PRİZMA DOĞRU YAZILIŞI

        prizma

        PRİZMA KELİMESİNİN ANLAMI

        Prizma, geometrik cisimler arasında üçgen ve dikdörtgen prizmalar, paralelkenar prizmalar, düzgün prizmalar ve düzensiz prizmalar olmak üzere beş türü vardır. Prizmalar, her iki ucunda eşit olan ve çapraz kesit alan tabakalardan oluşur. Üçgen prizmalar dört yüzeye sahip, tek yüzlü küpün içerisinde üçgen prizma biçiminde oluşan geometrik figürlerdir. Dikdörtgen prizmalar ise iki dikdörtgen yüzü olan, dörtgen prizma biçimindeki geometrik cisimlerdir. Paralelkenar prizmalar ise üçgen gölgeler gösteren ve paralelkenar türündeki cisimlerdir. Düzgün prizmalar ise üçgen türündeki prizmaların çapraz kesitleri tam olarak aynıdır. Bu kelime genellikle pirizma şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı prizma şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Düzensiz prizmalar ise eşitikli hacimleri olmayan ve çapraz kesitleri eşit olmayan cisimlerdir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pirizma
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa