Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Porselen Nasıl Yazılır? TDK ile Porselen Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PORSELEN NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Porselen kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Porselen nasıl yazılır? İşte, Porselen kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PORSELEN DOĞRU YAZILIŞI

        porselen

        PORSELEN KELİMESİNİN ANLAMI

        Porselen, kendine has beyazlığıyla her zaman göz alıcı tasarımlarıyla ön plana çıkmaktadır. Malzemenin üretiminde kullanılan yöntem, ilk olarak 16. yüzyılda Çin’de ortaya çıkmıştır. Malzeme, kırılgan fakat boyutlarındaki dayanıklılığı sayesinde el sanatlarından mini eşya ve tuval seçeneklerine kadar pek çok ürünün üretiminde kullanılmıştır. Porselenin üretiminde kullanılan buharlaştırıcı ve çözücü olarak soda ve potasyum karbonat, kimyevi işlemlerden sonra kullanılan ve birçok farklı hammadde ile harmanlanan kaliteli bir kompozisyon sağlanmasını sağlar. Bu kelime genellikle porsölen şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı porselen şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Porselen, geçirimsiz, donma noktasına sahip ve içerdiği minareler sayesinde yangın gibi hava koşullarına dayanıklılığı ile öne çıkmaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • porsölen
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa