Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Plüton Nasıl Yazılır? TDK ile Plüton Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PLÜTON NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Plüton kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Plüton nasıl yazılır? İşte, Plüton kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PLÜTON DOĞRU YAZILIŞI

        plüton

        PLÜTON KELİMESİNİN ANLAMI

        Plüton, dünyanın en uzak gezegeni olarak bilinir. 1930 yılında Amerikalı astronom Clyde Tombaugh tarafından keşfedilen Plüton, Güneş Sistemi'nin 8. gezegeni olarak düşünülmüştür. Uzayda en uzak konumundan dolayı, Plüton'un hareketleri ve fiziksel özellikleri hakkında sınırlı bilgiye ulaşılabilmektedir. Plüton’un yaklaşık 5.972 km çapındaki merkezinden uzaklıkla, 3.670.000 km uzaklıkta bulunmaktadır. Plüton, Güneş Sistemi’nin en küçük gezegeni olmasına rağmen, gezegenin amaçlı uzay aracı araştırmalarına konu olmuştur. Daha önce, hayaletlik bir gezegen olarak isimlendirilen Plüton artık Güneş Sistemi’nin en uzak gezegeni olarak bilinmektedir. Plüton'un atmosferi, su buharı, çok ufak kar taneleri ve karbon dioksiti içerir. Plüton'un suyun donması yüzünden güneş ışınlarının gezegen üzerinde bir etkisi olamaz.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Plüton, uzayda küçük bir gezegen olmasına rağmen, bilim insanları tarafından çok önemli rol oynayan bir gezegendir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pülüton
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa