Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Penaltı Nasıl Yazılır? TDK ile Penaltı Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PENALTI NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Penaltı kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Penaltı nasıl yazılır? İşte, Penaltı kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PENALTI DOĞRU YAZILIŞI

        penaltı

        PENALTI KELİMESİNİN ANLAMI

        Futbol ve hentbolda ceza alanı içinde gerçekleşen kural dışı bir hareket sebebiyle yalnız kalecinin koruduğu kaleye ortadan ve tam karşıdan yapılan atış; ceza atışı, ceza vuruşu:  2. isim Elemeli futbol maçlarının sonrasındaki eşitlik durumlarında takımların birbirlerine üstünlük sağlamaları için rakip kaleye en az beşer kez yaptığı vuruş. Penaltı, futbol oynayan iki takım arasında oynandığında herhangi bir takımın haksız nitelikteki kural ihlali nedeniyle karşı tarafa verilen bir ceza olarak tanımlanır. Genellikle top, her takımın üçer metre içerisinde çizilmiş çember şeklindeki penaltı noktasına konulur ve bu noktadan atılarak takım arkadaşlarına pas verilerek gol kazanılması sağlanır. Penaltı kuralı, futbolu oynamak için kabul edilmiş en önemli kurallardan biri olarak kabul edilmektedir. Penaltı noktasına konulan topu kullanmak için, düdük çalındığında sadece gol atan oyuncuya veya atışı yapan oyuncuya pas verilmesi gerekir. Penaltı noktasından atışa kalkışıldığında, müdahale etme hakkı her zaman takım arkadaşına verilmez. Penaltı noktasından atışı yapan oyuncuya da top kaybetmek ya da topu açık alana fırlatmak gibi hatalar yapması durumunda ceza olarak müdahale verilir. Buna göre, karşı tarafa pas verme hakkının kullanılması gerektiği ya da karşı tarafa top kaybedilmesi durumunda ceza olarak müdahale verilmesi gerekir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “En tutulmaz penaltıları çeler ama bazen de bakarsın bacak arasından en olmayacak golleri yerdi.” – Haldun Taner

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pen altı
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa