Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Pedoloji Nasıl Yazılır? TDK ile Pedoloji Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PEDOLOJİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Pedoloji kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Pedoloji nasıl yazılır? İşte, Pedoloji kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PEDOLOJİ DOĞRU YAZILIŞI

        pedoloji

        PEDOLOJİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Pedoloji; toprak bilimine başlanılan alt alanı olarak tanımlanabilir. Toprakların mekanik, kimyasal ve biyolojik özelliklerini araştıran Pedoloji, ortaya çıkan sonuçların ortamla ilgili bilimsel problemlerin çözümüne yardımcı olmak amacıyla kullanılmasını amaçlar. Pedoloji, toprağın doğal mimarisini, kimyasal yapısını ve biyolojik özelliklerini araştırmak için yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Pedoloji; bitki üretiminde, toprak koruma ve değerlendirme, tarımsal ürünlerin sınıflandırılması ve geliştirilmesi gibi amaçlar için uygulanmaktadır. Toprakların üretim süreci, gelişimi ve bozulmasını araştıran Pedoloji, tarımsal üretim, toprak su kaynakları, jeolojinin kapsamı, orman ekolojisi ve çevre kirletimini ölçmek için kullanılmaktadır. Pedolojinin kullanım alanı yaygındır ve geniş bir kavram olarak tanımlanır; tarımsal üretim, oran kullanımı ve toprak koruma gibi birçok konuda uzmanlık gerektirir. Pedoloji toprakla ilgili problemleri analiz etmek, çözüm üretmek ve fiziksel ve kimyasal özelliklerini belirlemek için kullanılmaktadır. Pedoloji, sivil veya tarım alanları için yapılan incelemelerin tasarım ve değerlendirmelerinin ileri seviyesinde bir çalışma alanıdır. Bu kelime genellikle pedeloji şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı pedoloji şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Pedoloji, toprağın oluşum sürecini ve bu süreci etkileyen etmenleri anlamak için kullanılmaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pedeloji
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa