Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Ozonometre Nasıl Yazılır? TDK ile Ozonometre Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        OZONOMETRE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Ozonometre kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Ozonometre nasıl yazılır? İşte, Ozonometre kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        OZONOMETRE DOĞRU YAZILIŞI

        ozonometre

        OZONOMETRE KELİMESİNİN ANLAMI

        Ozonometre, ozon molekülünün miktarını ölçmek için kullanılan bir cihazdır. Ozonometreler, ozonun havadaki oranını ve konsantrasyonunu ölçmek için UV ışını yayan bir fotoelektrik sensör ve güç kaynağı kullanırlar. Ölçüm sırasında, fotoelektrik sensör ozon moleküllerinin UV ışınlarını absorbe ettiğinde, güç kaynağı tarafından üretilen sinyal miktarının değişmesi oluşur. Bu değişme, ozonun havadaki oranının değerlendirilmesi için kullanılır. Bir ozonometre, havadaki ozonun konsantrasyonunu hesaplamak için çeşitli algoritmalar ve matematiksel formüller kullanır. Ozonometreler, hava kirliliği ile ilgili çok önemli sonuçlar verir ve yüksek ölçüm hassasiyeti gösterir. Aynı zamanda, ozonometreleri hava kalitesini takip etmek için kullanılan önemli bir araç olarak da düşünülebilir. Bu kelime genellikle ozono metre şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı ozonometre şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Atmosferde bulunan ozon miktarını ölçmek için ozonometre kullanılır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • ozono metre
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa