Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Özlem Nasıl Yazılır? TDK ile Özlem Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ÖZLEM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Özlem kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Özlem nasıl yazılır? İşte, Özlem kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ÖZLEM DOĞRU YAZILIŞI

        özlem

        ÖZLEM KELİMESİNİN ANLAMI

        Özlem kelimesi, insanların bir şeyi ya da birini arzulama, özünde bulunma isteğini ifade eden bir duygudur. Özlem duygusu, genellikle özlenen kişi, yer veya nesnenin uzakta olması veya ulaşılamaz bir durumda olmasıyla ortaya çıkar.Özlem duygusu birçok farklı şekilde ortaya çıkabilir. Bir kişi, sevdikleriyle geçirdiği zamanları özleyebilir, ayrı kaldığı ailesini veya yakınlarını özlemle anabilir. Özlem duygusu aşk ilişkilerinde de oldukça yaygındır. Sevdiğiniz biriyle ayrı kaldığınızda, onunla geçirdiğiniz anıları, dokunuşlarını veya sadece onun yanında olma isteğini özleyebilirsiniz.Özlem kelimesi, toplumda da farklı anlamlar taşıyabilir. Bazı insanlar memleketlerini, doğdukları yerleri veya çocukluk günlerini özleyebilirler. Bazen özlem, geçmişte yaşanan güzel anılara olan özlem olarak da tanımlanabilir.Özlem duygusu, bazen olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Uzun süreli bir ayrılık veya gidilemeyen bir yer özlem duygusunu artırabilir ve kişiyi huzursuz edebilir. Özlem duygusu, bazen depresyona veya kaygıya yol açabilir. Ancak, özlem duygusu aynı zamanda bir bağlılık ve değer verme göstergesi olarak da kabul edilebilir. Özlem duygusu, insanların sevdiklerini daha çok önemsediklerini, değer verdiklerini ve sahip olduklarından ne kadar mutlu olduklarını fark etmelerini sağlayabilir.Özlem, herkesin hayatında bir şekilde yer alan bir duygudur. Bu duygu, insanların birbirleriyle olan ilişkilerini güçlendirebilir ve daha derinden bağlanmalarını sağlayabilir. Özlediğimiz şeylerin veya kişilerin bize ne kadar değerli olduğunu anlamamızı sağlayan bir uyarıcıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Halkımız gerçek demokrasiyi özlemle beklemektedir”

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • öslem
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa