Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Osmanlı Tarihi Nasıl Yazılır? TDK ile Osmanlı Tarihi Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        OSMANLI TARİHİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Osmanlı Tarihi kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Osmanlı Tarihi nasıl yazılır? İşte, Osmanlı Tarihi kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        OSMANLI TARİHİ DOĞRU YAZILIŞI

        osmanlı tarihi

        OSMANLI TARİHİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Tarihi olay, çağ ve dönem adları büyük harfle başlar. Bu kelime genellikle Osmanlı tarihi şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Osmanlı Tarihi şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Milletleri millet yapan tarihleri ve kültürleridir. Tarihsiz bir millet, kişiliğini kaybetmiş bireye benzer. Osmanlı Tarihi, Türk tarihinin görkemli bir dönemidir.”.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Osmanlı tarihi
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa