Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Nükleoprotein Nasıl Yazılır? TDK ile Nükleoprotein Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NÜKLEOPROTEİN NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Nükleoprotein kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Nükleoprotein nasıl yazılır? İşte, Nükleoprotein kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NÜKLEOPROTEİN DOĞRU YAZILIŞI

        nükleoprotein

        NÜKLEOPROTEİN KELİMESİNİN ANLAMI

        Nükleoprotein, hayvan ve bitki kaynaklı organismik hücre içi proteinler ve nükleik asitlerin bir sentezi olan bir proteinnir. Nükleoproteinler, nükleik asitler - özellikle DNA ve RNA'nın - proteinlerle sentezlenmesi ile oluşturulmuş proteinlerdir. Nükleoproteinler, proteinler arasında fonksiyonlarına göre çok çeşitli roller oynayan proteinlerdir. Bunların çoğu kodlayıcı proteinlerdir veya genetik bilgiyi taşıyan ve yorumlayan yapılardır. Aynı zamanda hücre içi ve dışında çeşitli işlevleri olan genetik taşıma sistemlerinin oluşumunda ve kontrolünde temel oynarlar. Nükleoproteinler yaşam için gerekli olan enzimleri, reseptörleri, pompaları ve diğer fonksiyonel yapıların çoğunu da oluştururlar. Bu kelime genellikle nükleo protein şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı nükleoprotein şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Nükleoproteinler, DNA'nın korunması, çoğalması, taşınması ve aktarması işlevlerini yerine getirir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • nükleo protein
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa