Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Neuzübillah Nasıl Yazılır? TDK ile Neuzübillah Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NEUZÜBİLLAH NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Neuzübillah kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Neuzübillah nasıl yazılır? İşte, Neuzübillah kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NEUZÜBİLLAH DOĞRU YAZILIŞI

        neuzübillah

        NEUZÜBİLLAH KELİMESİNİN ANLAMI

        Neuzübillah kelimesi, İslam inancında kullanılan bir kavramdır. Kelime Arapça dilinde kelime anlamı olarak "Allah'ın hoşnutsuzluğundan uzak kal" anlamına gelir. Genellikle dua ve ibadetlerde çok sık kullanılan neuzübillah kelimesi; insanların inançlarını göstermek ve Allah’ın büyüklüğünü anlamak için kullanılır. Neuzübillah kelimesi, insanların Allah’tan korkma, O’na saygı gösterme ve ondan yüceltmeyi ifade etmek için kullanılır. Aldıkları her şeyin Allah'ın karşılığı olduğunu kabul eden İslami inanış sisteminde neuzubillah ibadetleri, Allah'ın emirlerine ve yasaklarına sadık kalmaya çağırmaktadır. Neuzübillah kavramının kullanılmasının amacı; insanların kötülükten uzak durmasını sağlamak, Allah'ın adaletini sevmeyi ve her şeye hakkıyla hükmeden Allah'ın üstünlüğünü kabul etmektir. Neuzübillah kavramı, İslami inançlı insanlar için çok önemlidir ve ruhsal olarak koruma sağlar. Bu kelime genellikle neüzübillah şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı neuzübillah şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Bazı hurafeler neuzübillah insanı dinden çıkarır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • neüzübillah
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa