Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Neptünyum Nasıl Yazılır? TDK ile Neptünyum Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NEPTÜNYUM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Neptünyum kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Neptünyum nasıl yazılır? İşte, Neptünyum kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NEPTÜNYUM DOĞRU YAZILIŞI

        neptünyum

        NEPTÜNYUM KELİMESİNİN ANLAMI

        Neptünyum, atom numarası 93 olan özel bir elementtir. Serbest halde bulunmaz, sadece küçük miktarlarda mineral ve bitkisel hücrelerde bulunur. Neptünyum sülfür ve nitrür gibi bazı metal oksitlerinde bulunabilir. Neptünyum metal dökümürlük ve gümüş renklidir. Neptünyum, termoplastik ve elastomer malzemelerde, kimyasal reaksiyonlarda katalizörlerde ve kimyasal ajanlarda kullanılır. Neptünyum, nükleer güç üretiminde büyük bir rol oynar. Nükleer reaksiyonlar için güçlendirilmiş nükleer santraller kullanılır ve bu santraller, çeşitli türlerde nükleer yakıt içerir ve bunlardan biri neptünyumdur. Neptünyum aynı zamanda radyasyon korumasında kullanılan malzemelerde kullanılır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Neptünyum, araçlarda ömür boyu mekanik performans ve dayanıklılık sağlamak için çeşitli kompozit malzemelere eklenir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • neptunyum
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa