Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Neonazizm Nasıl Yazılır? TDK ile Neonazizm Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NEONAZİZM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Neonazizm kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Neonazizm nasıl yazılır? İşte, Neonazizm kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NEONAZİZM DOĞRU YAZILIŞI

        neonazizm

        NEONAZİZM KELİMESİNİN ANLAMI

        Neonazizm, 20. yüzyılın en radikal siyasi hareketlerinden biri olarak tanımlanır. Neonazizm, eşitsizlik, baskıcılık ve çoğunluğa karşı ötekileştirmeyi sembolize eden anti-demokratik bir harekettir. Neonazizm, Nazi Almanyası’nın bir devamı olarak dünyaya nüfuz eder. Nazi Almanyası’nın, yüzyılın başlarında ırkçı, anti-semitik, faşizan, üstün ve iktidardaki bir topluluğa önderlik etmesi gibi, neonazizm de bazı standartlarının devamında, ırkçı, anti-semitik ve homofobik söylemler barındırarak başka toplulukların özgürlüklerine ve haklarına karşı çıkar. Neonazizm, toplumsal ve siyasi alanda ciddi sonuçlar doğurmaktadır. Ayrıca, neonazizm, Almanya’nın bu özelliklerinin siyasi ve askeri olarak yeniden kullanılmasını teşvik edebilmiştir. Sonuç olarak, neonazizm, günümüz dünyasında özgürlükleri ve hakları çiğneyerek, insanlara baskı, ayrımcılık ve ötekileştirmeyi savunan bir akımdır. Bu kelime genellikle neonazizm şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Neonazizm şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Neonazizmin başlıca kökeni, Nazi Almanyası’nın ekonomi, tarih, sosyal ve kültürel koşulları tarafından şekillendirilir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • neonazizm
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa